Активісти і активістки, що борються проти передачі кінотеатру «Київ» новим орендарям, закликають усіх, кому не байдужа доля «Києва», сьогодні ввечері долучитися до акції протесту та не допустити рейдерського захоплення кінотеатру.

Сьогодні об 11 ранку «Муніципальна варта» Києва, основу якої складають члени угрупування С14, перекрила прохід на другий поверх кінотеатру. Згодом до одного з активістів було застосовано силу, а поліція, яка вже була на місці подій, не протидіяла насиллю з боку представників муніципальної варти.

У квітні 2019 кінотеатр «Київ» було передано на баланс комунального підприємства «Київкінофільм», за словами яких у приміщенні кінотеатру відбувається «інвентаризація» майна.

Також у квітні ТОВ «Сінема центр» (мережа кінотеатрів «Сінема сіті») виграло конкурс на оренду кінотеатру «Київ», і за новими умовами орендного договору мають сплачувати 2 млн 119 тис. грн на місяць за оренду кінотеатру.
Активісти й активістки впевнені, що зважаючи на репертуар кінотеатрів комерційної мережі «Сінема сіті» і надвисоку орендну плату, цінова політика кінотеатру «Київ» зміниться у сторону підвищення цін на квитки, а в репертуарі значно зменшиться частка артхаусного і фестивального кіно.

Наразі триває судовий процес, у якому ТОВ «Культурний центр “Кінотеатр «Київ»”», колишній орендар кінотеатру «Київ», виступив позивачем проти Департаменту комунальної власності м. Києва, аби визнати незаконними його дії і рішення, а саме порушення переважного права ТОВ «Культурний центр “Кінотеатр «Київ»”» на продовження договору оренди, а також відсутність повідомлення про намір не продовжувати договір оренди, що за законодавством тягне за собою автоматичну пролонгацію договору.

Акція розпочнеться о 19:00.

Місце: Кінотеатр «Київ», вул. Велика Васильківська, 19

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.