Страйк працівників аеропорту «Бориспіль», що мав розпочатися сьогодні, скасовано. Профспілка ТОВ «Аерохендлінг», працівники якої відповідають за реєстрацію пасажирів на рейси та зустріч пасажирів після посадки, заявила, що роботодавець пішов на переговори та погодився на висунуті профспілкою умови.

Про намір зупинити роботу, що призвело б до фактичної паралізації авіаруху через бориспільський аеропорт, профспілка заявила на початку червня цього року. За їхніми словами, керівництво ТОВ «Аерохендлінг» просто ігнорує всі спроби робітників налагодити діалог щодо покращення умов та оплати праці. У свою чергу, в компаніїзаявили, що на діалог не готова йти профспілка, а страйк, у разі його оголошення, буде незаконним. Тим не менше, загроза зупинки аеропорту таки змусила роботодавця сісти за стіл переговорів і зрештою піти на поступки.

За словами юриста ГО «Трудові ініціативи» Георгія Сандула, що забезпечував юридичну підтримку процесу, робітники домоглися підвищення заробітної плати на 10% та скорочення робочої зміни з 15-16 годин до встановлених трудовим законодавством 12, що було чи не основною вимогою профспілки. Також керівництво ТОВ «Аерохендлінг» зобов’язалося розпочати колективні переговори з профспілкою щодо розробки положення про оплату праці. «У разі, якщо цю угоду будуть ігнорувати, право на страйк зберігається», — каже Георгій Сандул.

Наразі ж аеропорт «Бориспіль» продовжує свою безперебійну роботу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.