Цього місяця сталася подія, що оминула майже всі українські медіа. До законодавчого органу штату Нью-Йорк внесли законопроект, направлений на декриміналізацію секс-роботи. Ініціатори та прихильниці змін до наявного законодавства сподіваються, що після прийняття їхніх пропозицій «дорослі люди, які добровільно продають секс, спільно працюють або допомагають працювати повнолітнім секс-працівникам більше не будуть об’єктами кримінального переслідування».

Законопроект під назвою «Зупинити насильство в торгівлі сексом» був створений спільно з організацією Decrim NY, яка відстоює права секс-працівниць. Законопроект дозволяє продаж сексу в місцях, відведених для підприємницької діяльності. Ініціаторки наголошують на тому, що торгівля людьми, секс з дітьми чи проституювання останніх залишатиметься так само нелегальним у разі прийняття пропонованих поправок до законодавства.  

Оскільки США знамениті тим, що секс-роботу переслідують майже на всій території країни (винятком є деякі округи штату Невада), законодавча ініціатива привернула до себе значну увагу. Зокрема, про законопроект у Нью-Йорку написали The Guardian, BuzzFeed, The New Republic та інші. 

Зважаючи на те, що деякі кандидати та кандидатки в президенти від Демократичної партії вже висловлювали свою готовність підтримати декриміналізацію секс-роботи, як от сенаторка з Каліфорнії Камала Харіс, сенатор з Нью-Джерсі Корі Букер та представниця від Гаваїв у Палаті представників США Талсі Габбард, а також одні з фаворитів у перегонах за право представляти Демократичну партію на президентських виборах — Елізабет Воррен та Берні Сандерс, які також обережно заявили особисто або через своїх представників про підтримку декриміналізації, можна очікувати продовження національної дискусії щодо цього питання.

Ініціатива Decrim NY також стверджує, що більшість виборців Демократичної партії підтримують декриміналізацію. Відповідно до національного опитування, на яке посилаються активістки, 56% «демократів» підтримують зняття відповідальності за надання секс-послуг, і лише 17% є противниками таких змін до законодавства. 27% від усіх опитаних відповіли, що не мають чіткої думки з цього питання. 

Більше про законопроект можна почитати в матеріалі Мелісси Гіри Грант на The New Republic.

За матеріалами The Guardian та Decrim NY

Читайте також: 

Секс-работа: от аболиционизма к декриминализации


Amnesty International віднині буде відстоювати декриміналізацію секс-роботи

У Франції вбили секс-працівницю. Чи винен у цьому новий закон?

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.