Вже завтра, 31 серпня, відбудеться відкриття вже третьої виставки відділу сучасного мистецтва у Кмитівському музеї образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчука — «Війна в музеї». Виставка присвячена дослідженню способів радянського та сучасного мистецтва дивитись на війну.

За словами куратора виставки Микити Кадана, виставка є спробою подивитися на присвячені війні твори у колекції музею як на ідеологічно обумовлені та пропагандистські. На ідеологічне очищення образу війни, що розставляє героїв, жертв і ворогів на визначені для них місця. З іншого ж боку, засобами сучасного мистецтва такий аналіз дає змогу показати, як ідентичні політичні міфологеми родом з XX століття прошивають сучасне українське суспільство, що також перебуває у стані воєнного конфлікту.

Серед сучасних художників участь у виставці візьмуть: Лада Наконечна, Влада Ралко, Дана Кавеліна та Глюкля (Наталія Першина-Якиманська). Також упродовж виставки у музеї відбудуться читання письменниць Євгенії Бєлорусець та Гасі Шиян.

Виставка триватиме з 31 серпня до 2 жовтня.

Відкриття розпочнеться о 15:00.

Куратор: Микита Кадан

Адреса музею: село Кмитів Коростишівського району Житомирської області, вул. Покровська, 42.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.