17 та 18 листопада у просторі MetaCulture пройде театральна виставка-перфоманс Open Call (For Opinions) від колективу Studio Lajf.

«Оупенкол», або відкритий набір думок, є інтерактивною спробою рефлексувати над сьогоднішнім статусом наших міркувань та переконань. Якою є цінність твоєї позиції у добу всепроникних, симульованих та маніпульованих комунікацій? Через інтерактивні інсталяції та чудернацький перфоманс колектив Studio Lajf пропонує поміркувати разом над тими обмеженнями для висловлення власної думки, що постають перед нами щоденно. Виявляти ці ситуації необхідно в активній позиції, навіть якщо це означає нічого не робити або займатися дадаїзмом.

Під час перфомансу, взаємодіючи з об’єктами, ви зможете обмінюватися й ділитися своїми думками, а також долучитися до експериментальної музичної імпровізації. Особистий досвід, переконання та позиції щодо різних суспільних явищ, як і наша активність безпосередньо у просторі виставки, стануть частиною миттєвого глядацького маніфесту.

Studio Lajf (Чехія/Словаччина/Бельгія) є колективом, що займається театральним перфомансом, послуговуючись методом «винайденого театру» (devised theatre), використовуючи розширену сценографію та музику, аби створити простір для досвіду спільних роздумів. Колектив заснували жінки. Попри гендерний склад команди, Studio Lajf не обмежує свої рефлексії виключно так званими жіночими темами, а радше фокусується на досвіді жінок як авторок та візаві у соціальному та мистецькому діалозі. Українська версія перфомансу відбудеться в рамках співпраці та взаємодії з місцевим контекстом.

Засновниці: Маріка Смрекова, Яна Адамєц Ткачова, Вероніка Киріянова, Мілада Вихналкова, Шарка Бичкова.
Інші учасники команди: Вім Деген, Мірра Жучкова, Еліа Моретті, Якуб Адамєц, Рихард Нємец.
Організаторка та кураторка: Анна Кравець.

Для участі необхідно зареєструватися тут: https://forms.gle/bjqzfHwhoVt3UHLC6

Вхідний донат на ваш вибір: 30/50/80 грн.

Після прем’єри у неділю відбудеться обговорення з учасницями.

Для тих, хто не має змоги потрапити на подію, з 19 до 21 листопада у просторі MetaCulture діятиме виставка-документація перформансів. Вхід вільний, години роботи: 17:00-21:00.

Проект став можливий завдяки підтримці центру Venuše ve Švehlovce у Празі.

Партнери: Metaculture, Центр візуальної культури, Чеський центр у Києві.
За підтримки програми мобільності i-Portunus #iportunus.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.