13 лютого об 11:00 ми знову запрошуємо вас вийти під КМДА аби вимагати від київської влади розірвати договір з ТОВ «Сінема-Центр» та повернути кінотеатру «Київ».

Вже понад вісім місяців кінотеатр «Київ» знаходиться поза межами культурного життя міста внаслідок непродуманої  політики КМДА. За цей час новий орендар кінотеатру ТОВ «Сінема-Центр» встиг проголосити аварійний стан будівлі, спираючись на оцінку винайнятої ним же громадської організації, звернутися до Київради щодо зменшення орендної плати з 2 млн 119 тис. грн на місяць до початкової ставки 569,2 тис. грн на місяць (комісія власності, вересень 2019 р.) та заборгувати місту за три місяці поспіль (станом на жовтень 2019 р.).

Питання «Києва» розглядатимуть депутати Київради на найближчому пленарному засіданні. В порядку денному є проєкт рішення про розірвання договору оренди з ТОВ «Сінема-Центр». Він доступний за посиланням: https://kmr.gov.ua/sites/default/files/3857_1.pdf

Коли громада фактично не має важелів впливу на рішення міської влади, дуже важливо підтримати таку ініціативу – одну з небагатьох наразі можливостей нарешті почати вирішувати проблему київських кінотеатрів.

Ми переконані, що віддавати фестивальні центри на відкуп комерції – це хибний шлях міської політики. Нам не вистачає того незалежного кіноосередку, яким був «Київ» протягом багатьох років. Вам теж? Тоді долучайтеся до акції 13 лютого о 10:00 під КМДА. Давайте нагадаємо депутатам міської ради про нагальність відновлення роботи цього знакового кінотеатру напередодні важливого голосування.

Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/553590652031550/

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.