У неділю, 7 червня, о 19:00, через рік від дня силового захоплення кінотеатру «Київ» та зупинки його роботи пройде акція «”Київ” належить нам!».

Організатор_ки закликають долучитися до акції протесту проти злочинних дій КМДА та воєнізованих угрупувань і відстояти право на незалежні культурні простори!

Вимоги організатор_ок:
1. Визнати результати «відкритих торгів» недійсними. Позбавити «Сінема Сіті» права на оренду кінотеатру «Київ».
2. Провести розслідування численних махінацій та порушень з боку Департаменту комунальної власності міста Києва та КМДА, знайти та покарати винних.
3. Розформувати воєнізоване угруповання КП «Муніципальна охорона».
4. Провести новий відкритий конкурс на право оренди кінотеатру «Київ», де ключовим критерієм виступить концепція кінотеатру, а не сума оренди.
5. Залучити громадськість, кіноспільноту та активістів до укладання умов нового конкурсу.

Захід пройде під стінами КЦ «Кінотеатру “Київ”». Під час акції музику гратимуть Sasha Dolgiy та Anna Khvyl.

З собою мати плакати, каремати, дощовики та маски.

Довідка:

Рік тому під приводом «інвентаризації» представники КП «Муніципальна охорона» (за договором із КП «Київкінофільм») зірвали кінопокази та «Тиждень швейцарського кіно». Трудовий колектив і містяни буквально перетворилися на заручників, яких силою утримували у будівлі.

Таке рейдерське захоплення мало на меті звільнити приміщення кінотеатру для роботи у ньому нового орендаря будівлі — мережі кінотеатрів «Сінема Сіті» — у зв’язку з запропонованою орендною платою в 2,5 млн гривень (з ПДВ) щомісяця.

Міська влада проігнорувала заклики громадськості та кіноспільноти щодо важливості збереження кінотеатру як майданчику для показу передусім фестивального та незалежного кіно. А Віталій Кличко з гордістю назвав конкурс на нового орендаря «відкритими торгами», де вирішальною стала сума оренди, а не концепція.

Восени минулого року мережа «Сінема Сіті», посилаючись на обстеження Громадської організації «Українська академія наук», повідомила про аварійний стан будівлі та необхідність капітального ремонту, а вже у грудні 2019 року була повністю звільнена від сплати орендної плати.

«Сінема Сіті» належить панамському офшору DAMSI INVESTMENT INC., кінцевим бенефіціаром якого є російські продюсери М. Шліхт, О. Роднянський та Б. Фуксман.

На момент захоплення будівлі було розпочато судовий процес ТОВ «Культурний центр Кінотеатр “Київ”» проти Департаменту комунальної власності КМДА, що триває і досі. Стан кінотеатру «Київ» перевірила Державна служба з надзвичайних ситуацій восени 2018 року, а також оцінювач напередодні конкурсу. Останній визначив його як «задовільний» та оцінив вартість будівлі у 170 мільйонів гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.