Працівники у Грузії не отримують зарплату в обсязі, передбаченому законодавством. І розміри «недоплаченого» можна детально обрахувати. Це продемонструвала Грузинська платформа справедливої праці, запустивши у грудні минулого року онлайн-калькулятор «крадіжок» заробітної плати. За перші 50 днів роботи платформи калькулятором скористалися близько 2,7 тисяч працівників. 87% з них роботодавець не доплачує. 

За підрахунками калькулятора, в середньому кожен працівник недоотримує близько 200 доларів на місяць, тобто трохи менше 2,5 тис. доларів на рік. Відтак, лише на тих, хто скористалися цим калькулятором, роботодавці «економлять» 6 582 900 доларів.

Найчастіше працівники не отримують гарантованих законодавством доплат за понаднормову роботу, роботу без перерв, а також за зайнятість у позаурочний час — наприклад, участь в обов’язкових навчальний сесіях чи тренінгах. Окрім цього, досить часто діяльність, що є невід’ємною частиною виконання трудових обов’язків — наприклад, час, витрачений на переодягання у спецодяг або підготовчі роботи — не роботодавець не рахує як робочий час і тому не оплачує. 

Недотримання права на оплачувану відпуску — ще один розповсюджений шлях зекономити на працівникові. У сфері послуг роботодавці в Грузії не гребують також позбавленням працівників права на частину отриманих чайових — з цим стикалися дві третини працівників, що скористалися калькулятором.

Тим на менше, ситуація у Грузії може поліпшитися: наприкінці вересня минулого року, парламент країни ухвалив пакет реформ трудового законодавства, що містить ґрунтовні зміни до трудового кодексу. Зокрема й положення, що стосуються оплати понаднормової праці та праці в нічний час. 

Доплачувати своїм співробітникам за понаднормові бажають далеко не всі роботодавці і в Україні, а відпустки за свій рахунок і добровільно-примусові перепрацювання є реальністю для тисяч українських працівників.

За даними дослідницького агентства Info Sapiens, у 2020 році понаднормово (постійно або час від часу) працювали 43% працевлаштованих українців. При цьому регулярно отримували оплату за це лише трохи більше третини, а 35% не отримували взагалі. 

Примус до понаднормової роботи та брак гарантії оплачуваних лікарняних також належать до основних проблем, що турбують українців на робочому місці.

Джерело: Georgia Fair Labor Platform

Читати далі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.