Колектив організацій Назва змінна/Variable name, ГО «Культурні географії» і бібліотека 665Library запрошують долучитись митчинь різних напрямків, арт-менеджерок, дослідниць культури до роботи над зіном «(не) справжня робота». До зіну увійдуть професійні досвіди, а також особисті історії та аналітичні матеріали щодо прекарної праці українських працівниць культури у форматах на перетині документальної літератури та візуального мистецтва.

Організатор_ки зіну пишуть:

«Для нас цей проєкт дуже особистий. Як художниці і кураторки ми часто потрапляємо у ситуацію, коли замість оплати праці нам пропонують «розширення соціального капіталу» або «можливість показати свій доробок». Тож, в певний момент проблематизація економічного і соціального статусу митчинь в Україні стала постійною темою для обговорень, і ми хочемо розширити коло їх учасниць. Долучайтеся до подальшого обговорення і аналізу, а також пошуку рішень для інституційної і професійної підтримки діяльності художників/иць. Спробуємо разом, через особисті досвіди та ситуативні знання з’ясувати чи має перед митцем/чинею стояти питання вибору між творчістю і якісним житлом і харчуванням? На скільки ця ситуація є глобальною? Де тут є можливість для змін, яку ми можемо разом оприявнити і використовувати? Запрошуємо зголошуватися зі своїми творчими і руйнівливими роботами долучитись до створення зіну-альманаху.»

До зіну «(не) справжня робота» можна надсилати твори у таких форматах:
– документальна проза;
– будь-який візуальний матеріал (як самодостатні твори, так і ілюстрації до текстів);
– критичні статті, есе;
– вірші.

За результатами опен-колу буде обрано до 25 історій та до 10 теоретичних текстів, які увійдуть до друкованого видання. Автор_кам обраних робіт буде забезпечено авторські винагороди та видатки на матеріали в разі необхідності. Більш широке коло учасни_ць зможе стати частиною електронної версії видання.

Заявку можна подати через форму за посиланням до 15.08 2021. На етапі подання заявки, для нових робіт необхідно максимально детально та лаконічно описати концепцію та план реалізації з урахуванням того, що на створення роботи ви матимете 2 тижні з моменту оголошення результатів. Для вже готових робіт буде можливість прикріпити прев’ю до заявки. Питання, додаткову інформацію та чернетки/ескізи надсилайте на yourvarname@gmail.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.