7 жовтня о 19:00 запрошуємо взяти участь у дискусії «Активізм та архівування. Дослідницькі практики спротиву задля збереження», що відбудеться у форматі онлайн.

Радянські кінотеатри, модерністська архітектура, мистецькі практики, які не знаходять місця у традиційних архівах. Ініціативи, що працюють з цими явищами в Україні, часто поєднують активістські практики з дослідницькою діяльністю.
Про що свідчить звернення до дослідницьких практик серед активісток? Чи можуть дослідницька діяльність та активізм співіснувати? Чому незалежні ініціативи формують власні медіаархіви та про що це свідчить? Яким є місце практик картографування у створенні медіаархівів? Як ці процеси впливають на роль та функцію архіву? До запуску сайту проєкту «Кінографія. Географія українських кінотеатрів радянського періоду» спробуємо осмислити досвіди архівування незалежних ініціатив в Україні.

Учасники дискусії:
Леонід Марущак — історик-дослідник культурної спадщини ХХ ст,
учасник самоорганізованої мистецької ініціативи ДЕ НЕ ДЕ.
Євгенія Моляр — мистецтвознавиця, дослідниця мозаїк і монументально-декоративного мистецтва радянського періоду, учасниця самоорганізованої мистецької ініціативи ДЕ НЕ ДЕ.
Ларіон Лозовий — художник, дослідник, фокусується на економічній історії Центрально-Східної Європи, ідеологіях модернізації та креативності.
Оленка Дмитрик — аспірантка кафедри славістики Кембриджського університету. Сфера наукових інтересів — дослідження гендеру і сексуальності в культурі, історія соціальних рухів, соціологія мистецтва.
Модерує дискусію: Надія Чушак — антропологиня, дослідниця культури пам’яті та політик ідентичностей, освітянка.

Долучитися до події можна у Zoom, попередньо зареєструвавшись за посиланням:
https://forms.gle/qviDfkjo1Ne8v5o58
Реєстрація доступна до 6 жовтня. Стрім можна буде переглянути на сторінці події у Facebook.
Проєкт реалізується за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.