У суботу, 14 грудня, запрошуємо вас до Кмитівського музею образотворчого мистецтва імені Буханчука на відкриття виставки-епілогу програми «Жести ставлення» – «Про самостійність». Відкриття виставки розпочнеться о 15:00

Робота відділу сучасного мистецтва Кмитівського музею від початку відбувалася в умовах конфлікту з місцевими чиновниками через звертання художників і художниць до радянського спадку в умовах «декомунізації». Тож наостанок куратори напряму ставлять питання: «Що ми називаємо “радянським мистецтвом”? Чому одні картини, створені в один і той самий період радянськими художниками, зберігаються в глибинах музейних фондів, тоді як інші спокійно прикрашають стіни музеїв? Чи можливе “не-радянське мистецтво” в умовах радянського суспільства?»

На виставці будуть одночасно виставлені роботи, що були покликані обслуговувати ідеологічний апарат радянської держави, роботи радянських «нонконформістів» (Іллі Кабакова, Федора Тетянича, Леоніда Войцехова, Миколи Малишка та інших) та роботи сучасних художників (Давіда Чичкана, Саші Долгого, Лади Наконечної, Ларіона Лозового та інших).

Куратор виставки: Микита Кадан

Учасники та учасниці: Леонід Войцехов, Алла Горська, Саша Долгий, Катерина Єрмолаєва, Ілля Кабаков, Юрій Лейдерман, Ларіон Лозовий, Микола Малишко, Лада Наконечна, Андрій Сагайдаковський, Федір Тетянич, Флоріан Юр’єв, Давід Чичкан, ДЕ НЕ ДЕ, Р.Е.П.

Подія у мережі Facebook: https://www.facebook.com/events/401577917397083/

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.