У суботу, 5 червня, о 12:00 під Офісом президента відбудеться акція «Тисни, аби не тиснули на тебе» проти свавілля праворадикалів і нападів організованих злочинних угруповань на активісток та активістів, а також із вимогою ухвалити законопроєкт 5488 щодо боротьби з проявами дискримінації.

Вимоги організатор_ок акції:

  • якнайшвидшого ухвалення законопроєкту 5488 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації»;
  • реформи поліції, прокуратури та судової системи;
  • негайного розслідування нападів радикалів на ЛГБТ та феміністичні події, активіст_ок й організації;
  • зміни керівництва МВС, яке систематично ігнорує звернення та заяви організації, затримує й закриває справи щодо нападів радикалів.

Серед організатор_ок акції – ГО «Інсайт», ГО «КиївПрайд» і ГО «Асоціація ЛГБТ «Ліга», ГО «Сфера» тощо.

Як зазначають організатор_ки, лише за останній тиждень радикальні угруповання здійснили чотири напади. 27 травня в Києві під час преспоказу ЛГБТ+ фільму «Будьмо Гей. Діалоги про гідність» стався напад на представни_ць громадських організацій і гостей показу, у приміщення закинули фаєр і шашку зі сльозогінним газом.

У суботу, 29 травня, у столиці понад 20 чоловіків у масках і балаклавах увірвалися на територію ком’юніті-центру ГО «Інсайт», залякуючи гостей та організатор_ок. Водночас в Одесі близько 20 людей намагалися зірвати захід Fem Talks: «Бути чи не бути феміністкою?», яку організувала ГО «Інсайт».

Нагадаємо, що у квітні цього року моніторингова група «Маркер« опублікували звіт, у якому йдеться про те, що за перший квартал 2021 року в Україні зафіксовано 37 випадків ультраправого насильства та конфронтацій.

Читати далі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.