У вівторок, 17 вересня, відбудеться показ кіноальманаху українських короткометражних фільмів «Україно, Goodbye!». Фільми будуть продемонстровані на фасаді кінотеатру «Україна», що після приватизації у 2018 році припинив свою діяльність. Показ стане першим із серії кінопоказів «Де кіно?» на фасадах зачинених кінотеатрів, організованої рухом Occupy Kyiv Cinemas.

У нульових із мапи міста зникли «Дружба» й «Орбіта», минулої осені — «Кінопанорама» й «Україна». Всі вони зазнали приватизації. Нині під загрозою «Київ» — ще один культовий кінотеатр, прихисток мистецтва кіно, чи не найбільший фестивальний центр країни. «Ми бачимо, як за мовчазної згоди міської влади руйнуються справжні культурні осередки, інформацію про які тепер можна знайти хіба що на OLX», — говорять організаторки заходу.

Перший показ присвячений Дню українського кіно, про відродження якого зараз багато говорять, проте простір для його демонстрації та взаємодії з глядачем постійного звужується.

«Україно, Goodbye!» — це творча лабораторія, яка була створена для пошуків шляхів розвитку українського кіно. В рамках проекту було знято 25 короткометражних робіт загальною тривалістю 6 годин. А у прокатну версію альманаху увійшли 6 стрічок режисерів Євгена Матвієнко, Дмитра Сухолиткого-Собчук, Юрія Ковальова, Володимира Тихого і Мирослава Слабошпицького.

Копію фільму надано компанією Arthouse Traffic.

Адреса: вул. Городецького, 5. Вхід вільний.

Про наступні покази ви можете дізнатися зі сторінки у Facebook.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.