19 жовтня о 19:00 у рамках Київської бієнале «Чорна хмара» запрошуємо вас на лекцію Георгія Касьянова «Історія та пам’ять: використання і зловживання (Україна та посткомуністичний світ)».

З 1989 року до сьогодні історія та пам’ять набували все більшої важливості. Їх використовували і ними зловживали під приводом допомоги країнам перехідного періоду. Через це суспільства посткомуністичного регіону стали «хворими на історію». Презентація буде присвячена причинам і наслідкам цього явища. Особливу увагу буде приділено сучасним процесам в Україні та на посткомуністичному просторі.

Георгій Касьянов – завідувач відділу новітньої історії та політики в Інституті історії України Національної академії наук України. Автор і співавтор близько двадцяти книг та збірок нарисів про історію України з ХІХ до ХХІ ст. Його остання книга – «Past Continuous: історична політика 1980-х – 2000-х: Україна та сусіди» (Київ, 2018).

Лекція відбудеться українською мовою, у Науково-технічній бібліотеці КПІ за адресою пр. Перемоги, 37, аудиторія 6.5.

Початок о 19:00. Вхід вільний

Проект проходить за підтримки ERSTE Foundation, Foundation for Arts Initiatives, Goethe-Institut, Prince Claus Fund та Українського культурного фонду.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.