Ще 2007 року в центрі міста діяло 5 незалежних кінотеатрів: «Україна», «Дружба», «Орбіта», «Кінопанорама», «Київ». Наразі не функціонує жоден із них.

Минає третій місяць після рейдерського захоплення Культурного Центру «Кінотеатр «Київ», який і досі не відновив свою роботу. Проте серед зачинених кінотеатрів «Київ» – далеко не перший і, можливо, навіть не останній.

7 вересня, о 12:00 відбудеться марш «Де кіно?» на підтримку всіх муніципальних кінотеатрів, які були закриті за участі влади міста.

12:00 – «Україна», вул. Городецького, 5
«Дружба», вул Хрещатик 25
«Орбіта», вул Хрещатик 29
«Кінопанорама», вул. Шота Руставелі, 19
13:00 – «Київ», вул. Велика Васильківська, 19

Хода пройде маршрутом зачинених кінотеатрів від «України» до «Києва» з метою привернути увагу до нагальної проблеми звуження культурного простору та сказати, що культурні й історичні об’єкти належать усім містянам, а не тільки приватним особам.

Історія «Києва», блокування якого стало кульмінацією кризи, – це не тільки про кінотеатр – це про ціле місто, в якому нам треба якось жити.

Вимоги маршу:
1. Розірвати договір оренди із ТОВ «Сінема-Центр» у зв’язку з порушенням умови договору, а саме «забезпечити публічне обговорення планів роботи кінотеатру та міжнародних програм у ньому протягом 30 днів із моменту підписання договору оренди», через нерелевантність самих конкурсних умов (допущені помилки, застосування суто комерційного критерію визначення переможця), а також зважаючи на офшорне походження компанії, відверто українофобну позицію й антиукраїнську діяльність її власників.

2. Проводити усі майбутні конкурси на право оренди культурно й історично знакових об’єктів, зосереджуючись на їхній змістовній (у разі кінотеатрів – репертуарній) специфіці, запрошуючи представників експертного середовища та громадськість до обговорення.

3. Розблокувати кінотеатр «Київ», дати змогу ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» проводити фестивалі та інші важливі для культурного життя міста події до остаточного вирішення судового спору.

4. Відзвітувати про результати розслідування щодо перевищення службових повноважень співробітників КП «Муніципальна охорона»; притягнути до відповідальності посадових осіб виконавчих структур (Департаменту комунальної власності, Департаменту культури, КП «Київкінофільм») за протиправні дії, спрямовані проти колективу Культурного центру та містян.

Візуалізація маршруту (кавер) – Nastya Teor

Подія не Facebook: https://www.facebook.com/events/460111574581231/

Читайте також:


Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.