Кінотеатр «Київ» може залишитися в оренді у ТОВ «Сінема-центр». Комунальне підприємство «Київкінофільм», що є балансоутримувачем кінотеатру, звернулося до апеляційного суду з вимогою скасувати рішення Господарського суду про повернення «Києва» попередньому орендарю — ТОВ «Культурний центр “Кінотеатр «Київ»”». Суд призначено на 9 серпня.

Раніше Господарський суд став на сторону «Культурного центру» і визнав договір про передачу майна кінотеатру в оренду ТОВ «Сінема-центр» недійсним. Суд також вирішив подовжити термін договору оренди «Культурного центру  “Кінотеатр «Київ»”» до 4 січня 2029 року. З таким рішенням не погодився саме балансоутримувач, а не орендар, і вирішив оскаржити його у Північному апеляційному суді м. Києва.

Нагадаємо, що КМДА передала кінотеатр «Київ» в оренду ТОВ «Сінема-центр» у червні 2019 року. Попри те, що кінотеатр успішно працював усі останні роки та був місцем проведення багатьох кінофестивалів і культурних подій, своє рішення влада мотивувала малими бюджетними надходженнями від закладу. Головною умовою конкурсу на нового орендаря стала вартість оренди, яку компанія обіцяла сплачувати в міський бюджет. На конкурсі вона починалася від 700 тисяч гривень на місяць, тоді як «Культурний центр» сплачував 47 тисяч. Перемогу врешті здобуло ТОВ «Сінема-центр», пообіцявши фантастичні 2 119 000 гривень на місяць.
Фактичне захоплення кінотеатру «Муніципальною охороною» та недопуск попередніх орендарів до приміщення спричинили масштабну акцію протесту, під час якої була заблокована прилегла до кінотеатру частина Києва. Відтоді акції за збереження «Києва» та інших кінотеатрів стали регулярними. А попри обіцянки ТОВ «Сінема-центр» уже найближчим часом відкрити кінотеатр, «Київ» стоїть зачиненим уже більше двох років, що приносить міському бюджету виключно збитки.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.